En balanserad och sund häst presterar som den ska och mår bra. Ibland störs denna harmoni av olika anledningar vilket leder till att hästen mår och presterar sämre. 

 

Min behandling syftar till att läka negativa cellminnen och på så sätt få hästen i balans. Det är hästens kropp och undermedvetna som guidar mig till de cellminnen och obalanser som behöver läkas först.

 

Jag är utbildad hästfysioterapeut och akupunktör och även utbildad inom KranioSakral Terapi. Jag har studerat och intresserat mig för flera olika behandlingsformer som bygger på energimedicin och just att läka cellminnen. Allt detta har mynnat ut i att jag har plockat de bitarna jag tyckt fungerat bäst från olika metoder och använder det som fungerar bäst för just mig. 

 

Behandlingarna som utförs är mjuka och behagliga för hästen och syftar till att stimulera kroppens självläkning.  Jag behandlar både led och mjukdelsrelaterade problem och anpassar behandlingen efter varje individ.

 

Behandlingen inleds med en anamnes (sjukdomshistoria), följt av undersökning och genomgång av hästen. Jag tittar också på hästens rörelser och utifrån detta får hästen den behandling som behövs. Utrustning, foder, träningsrutiner och hovar gås igenom och efter behandling läggs en träningsplan upp.  

 

När jag jobbar med hästar ser jag till hela individen och inte bara enskilda symptom, allting hänger ihop. Detta gör att även det mesta är behandlingsbart. Nedan finner du några av de problem som jag kan hjälpa din häst med:

 

· Inflammationer
· Magsår
· Krubbitning
· Psykiska symptom (inkl humörsstörningar)
· Immunförsvaret
· Muskelskador
· Sen- och gaffelbandsskador
· Försämrade organfunktioner
· Allergi
· Bristande aptit/törst
· Sommareksem
· Brunstproblem
· Infertilitet
· Hosta

· Nack-rygg-knä-bäckenproblem

· Stelheter/Snedheter


 

 

Equinara © 2009 • info@equinara.se • Tel: 0733-818755

FÖR HÄST I BALANS & HARMONI